Fun geometric framework: Greece C_29 / 'Optimist' optical shop

In the impression, Taiwan's optical shops usually use open or glass doors. The large and conspicuous signboards and the special red cloth hanging above the store are local features. The display cabinets are filled with colorful color films and pop price cards. For example, if you are afraid of the opportunity for customers to miss the good health, they must use the largest font and the most conspicuous way. When I saw C_29 / 'Optimist', it was really difficult to associate with the optical store. The pure white and prominent space looked like a floating cube squeezed by a brick wall.

 

ad1

Its location is very subtle. It is located in the centre of Chalcis in western Greece. It was built in the structure between the two world wars. It covers an area of ​​90 square meters and is spacious and bright. The rear courtyard is the whole building. Core. The whole building adopts composite structure. The first floor is composed of load-bearing bricks, and the other two layers are composed of reinforced concrete and filled bricks. The material texture gradient method is mainly used to absorb the reflected light from the sun. The courtyard is separated by a fictional cube. Through reflection, you can see the continuity between the indoor and outdoor spaces. Looking into the open floor-to-ceiling windows, the interior is purely designed.

 

ad7

 

ad3

 

The overall space of C_29 / 'Optimist' is well known by Athens. 314 architecture studio Created by the founder Pavlo Hatjiaggelide, the background is a professional civil engineer who specializes in architecture design and interior design. His design works like high-purity art. After the team's joint efforts to create a space, the appearance of a simple and degenerate geometry, like the magic box to subvert the general concept of space, the design is not only environmentally friendly, the use of natural cooling system, in addition to providing air In addition to the refreshing features, the architectural styling created by passive low-energy technologies associated with local climate and meteorological data gives the occupants an extremely comfortable and integrated Greek-European design.

 

ad9

 

314 architecture studio “The design concept of C_29 / 'Optimist' is similar to the gallery, and the artwork is emphasized in the clean design.” The overall core of the store is white, and the white light is on the geometric display cabinet. The wall is bare. The red bricks are all brushed into a meticulous white, with several faceless mirrors leaning against the walls. The reception, lockers and seating design look like mirror sculptures. The geometric lines of the outdoor terrace extend to the vocabulary of the furnishings, creating No sense of life and a near future.

 

ad2

 

ad10

 

ad4

 

"Our design focuses on sculpture and the outstanding concept of gallery space, trying to use glass, mirrors, and stones, with the earthy texture of the white cement surface, and mixing with sharp shapes," said 314 architecture studio. Due to the historic significance of the existing building, the studio can make limited changes, but with the brainstorming of the team, an outdoor area is built with a cube-shaped ferrous metal frame, except for the customers who come to the store to socialize and relax. The space also brings a new visual atmosphere to the old buildings. Thinking from the user's point of view and creating more possibilities for the space, 314 architecture studio has designed a modern optical shop in the middle of the old building, successfully adding a few charming styles to the picturesque Greek island.

 

ad5

 

ad11

 

Photography/ Panagiotis Voumvakis.
Image Source: Architizer.

 

Join Polysh Facebook Read the latest and interesting design and lifestyle articles at any time.

Written By
More from Celine U

Fun geometric framework: Greece C_29 / 'Optimist' optical shop

In the impression, Taiwan's optical shops usually use open or glass doors. The large and conspicuous signboards and the special red cloth hanging above the store are local features. The display cabinets are filled with colorful color films and pop price cards. For example, if you are afraid of the opportunity for customers to miss the good health, they must use the largest font and the most conspicuous way. When I saw C_29 / 'Optimist', it was really difficult to associate with the optical store. The pure white and prominent space looked like a floating cube squeezed by a brick wall. Its location is very subtle. It is located in the centre of Chalcis in western Greece. It was built in the structure between the two world wars. It covers an area of ​​90 square meters and is spacious and bright. The rear courtyard is the whole building. Core. The whole building adopts composite structure. The first floor is composed of load-bearing bricks, and the other two layers are composed of reinforced concrete and filled bricks. The material texture gradient method is mainly used to absorb the reflected light from the sun. The courtyard is separated by a fictional cube. Through reflection, you can see the continuity between the indoor and outdoor spaces. Looking into the open floor-to-ceiling windows, the interior is purely designed. ...
Read More