The ruins of the chemical plant are contemporary poetry: the design headquarters of the Spanish architect Ricardo Bofill

As the industrial revolution is on the rise, the factories are in the eyes of poets and writers, and they are simply the embodiment of hell. There used to be a towering building with a broken ground. Once the torch was extinguished in the night, the life of the workers was destroyed in the greed of capitalism. There was a mechanical interlacing sound calling for the arrival of the industrial revolution. Nowadays, time has abandoned the former cement factory, leaving behind traces of human activities, and surviving a super-realistic silence for the huge buildings. It fell asleep, as if after the change of time, the forgotten to the heart.

 

TheFactory_23
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_44
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_31
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_48
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_45
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook

Spanish architect Ricardo Bofill In 1973, this quarantined abandoned cement plant was built. The industrial complex consists of 30 erected storage towers, underground galleries and huge machine rooms. Ricardo Bofill decided to convert it to the building team's Taller de Arquitectura headquarters and named it "The Factory" to revitalize the building. "Becoming an architect means understanding the space, understanding the space under human organization, recognizing the actions and behaviors that human beings naturally reveal, and perceiving them to express their need for change unconsciously. If you want to contribute to the history of human architecture, Always keep an eye on the above issues."

 

TheFactory_17
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_66
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_34
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_01
Image Source: Ricardo Bofill & Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_50
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_53
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_55
Image Source: Ricardo Bofill

The history of the cement plant can be traced back to Catalonia's first industrialization period. It was not completed in one-off construction, but a series of additions were made in response to the needs of the production chain, gradually growing into what it is today. When you look at the whole building, you juxtapose the appearance of the various stages on the timeline. The construction team found that since the First World War, different visual trends and aesthetics coexisted here: the ladder to nowhere embodies the contradictions of surrealism; the absurd elements that are idle in space and useless; the vastly useless and proportionate space; These kinds of dramas constitute a dramatic tension due to the imbalance between them, which is like a dream that is constantly lost in the world. "Because of the contradiction and ambiguity of the building tools, we quickly decided to keep the factory, retouch it, and sculpture it into a piece of art. I work and live here more comfortably than anywhere; for me, this is the only thing One place where I can concentrate on my thoughts and ideas in the most abstract way," says Ricardo Bofill.

 

TheFactory_38
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_40
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_5
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_15
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_16
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_03
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook

The primary task of the construction team is to face the material, deal with the inconsistency of the material's abrupt and sculpture quality, including revealing hidden forms and restoring certain spaces. The definition given by functionalism removes the responsibility, and the construction team re-presents the structure and use of the plant and transforms it into a new carrier. Some of the old structures were demolished, leaving the contours so far; the texture and form of the building, the texture and the impressions meet, depicting the naked past. The space is divided into offices, model archives, libraries, and a huge space called "The Cathedral" for culturally oriented events such as exhibitions and concerts: "Life is continuous here, and there is almost no work or leisure. The difference. I feel as if I am in the environment that drives the Catalan industrial revolution."

 

TheFactory_8
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_71
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_78
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_02
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_68
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_43
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_70
Image Source: Ricardo Bofill

The high-pitched space is lined with arched long windows to create a dangerous visual effect, and the sun's contours reflected in the interior are even more pondering. The large white curtains of the floor are clear and elegant, and they are soft when they play with the floating shadows. After the night sky swayed up, the lights shook gently in the space, evoking a bustling ceremony, and drifting consciousness at the junction of reality and fantasy.

 

TheFactory_73
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_00
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_77
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_74
Image Source: Ricardo Bofill
TheFactory_41
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_69
Image Source: Ricardo Bofill

In addition, the architectural team imagined the doors, windows, and stairs from a fictional perspective and applied these elements to the exterior walls of the building. Appearance, the exterior of the building seems to be composed of geometry: cylinders, fan-shaped windows, cuboids, straight lines and arcs in an orderly manner, vine plants spread in time and on the wall, introducing a minimalist frame for the minimalist appearance Vitality. In order to reconcile the chilly texture of the building, the design team used the plant as a line to tailor an organic outer garment for the building. Plants climb up the wall towards the sky, or hang down from the top of the building, giving the building a ruin-like romantic poetry and mystery, and establishing a deep bond with the earth. The garden outside is surrounded by palm trees, olive trees, and cypress trees. The greenery and vitality are also introduced into the interior, and the space is re-applied.

 

TheFactory_05
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_30
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_29
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_10
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook
TheFactory_27
Image Source: Ricardo Bofill Taller de Arquitectura Facebook

The Factory is far from the original. Even after the refurbishment, the space still has the memory of the building, and it has not lost or lost its identity. The plan will continue, and the source of imaginative irrigation will flow into new life.

 

TheFactory_06
Image Source: Ricardo Bofill

 

Image Sources: Ricardo Bofill & Ricardo Bofill Taller de Arquitectura FB.

 

Join Polysh Facebook Read the latest and interesting architectural and design articles at any time.

Written By
More from Judy

Reading the silence of the mountains and rivers in the earth kiln: Zhejiang Tonglu Yunxi Library

It was listed by the BBC as the “Pioneer Bookstore” of the world's top ten most beautiful bookstores in 2014, and established the eleventh base in Daijiashan Village, Tonglu Mountain Yi Village, Hangzhou. However, this expansion has weakened the role of the bookstore and changed to the appearance of the library - "Yun Xi Library", which is expected to become a public life center for the residents of the township, and a window for foreign tourists to know the culture of the place. How to balance the relationship between urban and rural areas, how to develop an organic link between the two, become the starting point of the design team Zhang Lei joint architectural affairs. Since the Qing people moved in and established the Yi villages in the Qing Dynasty, Lushan has formed a unique Yi culture. The design team retained the original structure of the house and combined with the local Dai culture to carry out the transformation of the library. In the face of such a reconstruction task, we have not questioned, what is the role of libraries in contemporary culture? When the library faces such a cultural context that is different from the past, how can it be adjusted accordingly? How does the process of library construction integrate into local culture? In response to all kinds of problems, the design team first decided to pick up the roof and introduce light, air, and beautiful bamboo forest into the reading space to connect with the outdoor nature. The adobe wall and tiled roof of the building make the building cleverly integrated into this ancient mountain village. The structure that supports the interior space relies on the traditional craftsmanship of the local craftsmen and is built up by the precise fit of the hoe. The thickness of the adobe wall and the exposed wood form a harmonious rhythm of light and heavy, and with the use of transparent glass, the space is more visually open. In addition, the building's materials fully reflect the connection with the land, adobe walls, tile roofs, these time and memory scars dominate the space, and the new infusion of functional appeals continue the local local culture, and continue to expand modern life Experience. As an interactive carrier of people and the environment, architecture shoulders the past, present and future of culture. In terms of collections, it focuses on folk culture, geography, historical materials, as well as local Yi ethnic customs, crafts and other categories, and is accompanied by local literature, biographies, poetry, photography art and college culture, etc., to accommodate nearly 2...
Read More