Natural habitat in the urban cement jungle: Garden Plant, Tokyo Plant and Living House

Living in a crowded and narrow urban jungle, limited by the small space of the interior, the gardening dream of planting a garden can only be buried deep in the heart. But the Japanese designer who won the Pritzker PrizeNishizawa(Ryue Nishizawa), this kind of wish is fully practiced to create an unprecedented five-storey plant natural house; more rare, in Tokyo, where living space is limited, it seems to be an oasis in a desert city.

 

Ryue Nishizawa_12

 

Ryue Nishizawa_00

 

I entrusted Nishizawa to create such a green building. Two writers living in the business district hope to transform the small apartment with a floor width of only 4 meters into a multi-purpose living room with both studio and home. space. Nishizawa uses a large amount of glass building materials to replace the traditional cement brick walls, creating more transparency for the space, and using the geometric structure of white steel or cement as the main structure. "My ultimate goal is to hope for multiple levels. The horizontal space creates a free building without walls."

 

Ryue Nishizawa_5

 

Ryue Nishizawa_2

 

Ryue Nishizawa_8

 

Ryue Nishizawa_15

 

Ryue Nishizawa_16

 

The internal planting of the whole building not only provides a more vivid expression of gray and white in the original house, but also serves as a natural barrier separating the pedestrians from the outdoor and the owner of the indoor living. The large amount of sunlight introduced by large transparent glass is just for the photosynthesis of many plants. It also allows the indoors from the living room, bathroom, bedroom, study and so on, all of which have their own gardens, creating more rest space for life.

 

Ryue Nishizawa_6

 

Ryue Nishizawa_19

 

Ryue Nishizawa_14

 

Ryue Nishizawa_18

 

Ryue Nishizawa_13

 

The more people are isolated from the natural embrace, the more intense the desire to belong to the land; for modern people, the mansion is not a city building with a sculpt, and it is the true luxury that can be in close contact with nature. The works of Nishizawa, which coincides with the deepest desire of people, also create a green garden for the urban landscape.

 

Text / YaChen Chen
[This article is Polysh x La Vie activistCooperation article]
Photography & All Images via Iwan Baan.

 

Join Polysh Facebook Read the latest and interesting architectural and design articles at any time.

Written By
More from LaVie

Occasionally returning to "hometown", belonging to the living room of all Limin

The home is a home belonging to everyone, and the visitors here are deeply aware of this concept. Nothing else, only the land can open the chest to listen to the needs of the neighborhood, open a threshold to the city's peach blossoms, let you come and leave. The old family is located in Miaoli, less than ten minutes drive from Miaoli Railway Station. It is the place where Chen Pengwen and Chen Yiru’s brothers and sisters lived when they were young. At that time, including parents and grandparents, a whole family was crowded here to live. After the family moved away, it was abandoned for many years. Until Peng Wen graduated from the Film Research Institute and wanted to open a studio of his own, and he did not forget his hometown, he began to renovate. In September 2013, the home was officially opened and operated for more than three years. In addition to Peng Wen, the current members include Chen Yishan and Lin Yuling, the deputy directors, coffee chef Fan Shixin and Lin Zhongwei, the dessert chef Ma Qianxi, and the intern Wang Zhengxin. . A high school graduate who graduated from a film research institute, what do you want to go back to the country? The brothers and sisters who absorbed the essence of Yiwen in Taipei wanted to inject the attitude of the city's avant-garde into the place, but it was not long before they found out that this was not what the locals wanted. "Tell the neighbors that we want to open the gallery. As a result, they answer, oh, well, then they will go away." I want to draft the setbacks in the creation stage, Yishang Waner. "Because of continuous contact with local people, our eyes have changed. It is not to implant anything here, but to explore the beauty that the locals have." Miaoli seems to be a plain and even unemployed place in the outside world, but the members of the hometown found that here People actually enjoy life. Due to the majority of military and religious families, everyone has lived and worked in peacetime, and even hidden many art masters, such as the hard-neck photography group that has recorded rural scenery in black and white film for decades. Inviting the community to be a guest, a creative gathering...
Read More