Light up the reading time of the town: the old library remodeled community library Newbern Library

Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Newbern Library Facebook.

 

 

"If you have a garden and a library, you have everything you need." - Marcus Tullius Cicero(Cicero)

 

Reading is a very private matter. When you are unable to immerse yourself in the vast sea of ​​books, a symphony of intertwined words and illustrations sweeps through, as if you are the first person in the book, enjoy the ups and downs and adventures. In this case, it is even more important to choose a place where you can read with peace of mind.

 

Image Source: Newbern Library.

The architecture department of Auburn University in Alabama, USA, has established the design studio "Rural Studio" since 1993. From its naming, it can be seen that it tries to implement the design in the humanistic concept; to live in rural areas. Residents serve as the target, so that people who are less resource-poor and inferior than the city have an export that can seek assistance when faced with the problems of architecture and space planning. Rural Studio invites architecture students to invest in the project, on the one hand to accumulate students' practical experience, on the other hand, to become a good neighbor of the community, to build houses for the local people or the disadvantaged, and look forward to this land. Contribution. The only belief of the studio is: "Whether you are poor or rich, it is worth enjoying good design."

 

Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Newbern Library Facebook.

A white low-rise building in Newbern, Alabama, is a five-year-old library that has been refurbished for nearly two years, the Newbern Library. In the small town of Newbourne with a population of less than 200, the resources and construction cannot be compared with the big cities, and social occasions are naturally few. The local residents provided the building, which was built in the early 1900s as the old bank building, as a new library site. It is expected that the Rural Studio will add warm reading time to the town and also let the people in the town have a Assembly point.

 

Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Dezeen.
Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Newbern Library Facebook.

In order to adapt to the new functions of the library, the design team expanded the outdoor space as an outdoor reading area; among them, it also reserved the old elements of the old bank, such as white brick walls and glass windows of the front door, as well as pine floors and banks. The treasury gates and so on are also all preserved, paying tribute to the common memory of the community. A simple metal roof is added to the top of the entrance to cover the sun. In the second half of the library, there are deep square windows, and the light from the outside can be poured into the room. Sitting on the ground is a pleasant reading landscape. The bookshelves that extend to the roof in the pavilion are made of birch plywood, like a yellow warm coat for the interior.

 

Image Source: Newbern Library.
Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Newbern Library Facebook.
Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Newbern Library Facebook.
Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Newbern Library Facebook.

Up to 7,000 donated books have been filled with old banks, but here are not only reading places, but also provide after-school tutoring and computer teaching courses; for the remote Newborn town, Newbern Library It has become a likable social center.

 

Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Newbern Library Facebook.

Rural Studio piled up a low wall around the building—the courtyard, the sky and the book, remembering what the philosopher Cicero once said: “If you have a garden and a library, you have everything.” So the residents of the town may have everything in spirit.

 

Photography/ Timothy Hursley. Image Source: Rural Studio.

Image Sources: Newbern Library & Newbern Library Facebook & Rural Studio & Dezeen.

 

Join Polysh Facebook Read the latest and interesting design and humanities articles at any time.

Written By
More from Summer

Sunshine Coffee Fragrance: South African Glass House Cafe, Create Café

Pretoria is the political center of South Africa. Under the careful planning, many streets are filled with sable flowers, which have become a charming green city, and therefore have the reputation of Zicheng City and Garden City. Located in the suburb of Menlo Park, there is a café “Create Café”, designed by local design studio Nadine Engelbrecht Architect; the design team re-uses the existing space of residential and independent garages in an attempt to invest The minimum cost is to create a glass coffee house facing the sun. At the beginning of the construction, Nadine Engelbrecht Architect re-recycled the waste left by the interior walls and used them as a medium for the interior space artwork. The ceiling, floor and interior walls of the original building were removed to accommodate space in the conference room, kitchen and bathroom; and to ensure the structural integrity of the old garage wall, an additional layer of steel reinforcement was added to the brick wall. . The new roof and cantilevered glass façade provide an unobstructed view of the outer leaves; full of greenery and bright daylight, and a large window facing the street, it also provides a good view for visitors. The interior of the store is lined with rustic red bricks. The overall layout is minimalist, and the number of positions is appropriate. Even if it is full of time, it will not feel crowded. In addition, the skylight of the aisle introduces daylight into the house, adding a natural and bright visual experience to the dark corner of the space; thus, the use of the light source design saves daytime power consumption and also contains the friendly nature of the friendly earth. Looking closely, the exterior of the glass house looks like a clearly visible "house" graphic, whispering the owner's business philosophy - "Let the guests feel the comfort and peace of mind as the home." ..
Read More