Built in ice and snow, dissolved in river water: Swedish Ice Palace ICEHOTEL

Photography/ Asaf Kliger & Lars Lindh & Paulina Holmgren. All Images Courtesy of ICEHOTEL. As a citizen of the South Island, in the midsummer days of burning in the midsummer, a group of hot air that is eagerly warming up and relentlessly takes over and makes people sweat. Dripping, miserable. At this time, look at the ICEHOTEL in the village of Jukkasjärvi (Youkasjarvi) in Sweden, maybe to eliminate your temperament. Yukasjarvi, it may not be a famous big city, and the map will not be your first choice for tourism. But this is a village named after the Sami language in the Nordic, meaning "the gathering place beside the river". It is located on the side of the Torne River, one of the largest rivers in northern Sweden. It has been a trade gathering of nearby mountain groups and river spring residents since ancient times. Ground. Photography/ Asaf Kliger. Photography/ Asaf Kliger. The ICEHOTEL, which was designed from the building to the interior space, was created in 1989 and is located 200 km north of the Swedish Arctic Circle. Every winter, the design and construction team Torne River harvests more than 1,000 tons of ice and natural ice and snow, polished and carved into an original ice-cold restaurant. In particular, these ice and snow buildings will dissolve back into the river every April of the next year. The characteristics and advantages of this "seasonal limitation" also allow ICEHOTEL's design team to create a hotel that is unrestrained every year without any scruples. Photography/ Martin Smedsén. Photography/ Asaf Kliger & Paulina Holmgren. Photography/...

Sing a white country melody: Melbourne's suburban homestay The Estate Trentham

In the cracks between the tall buildings, the gray sky, the crowds of people, and the evening rain that occasionally rushed to visit, added sticky moisture to the thin living space in the city. At this time, just want to stay away from the hustle and bustle of urban life, walk a white cottage located in the countryside, perhaps to provide a quiet place for the soul. Located in the picturesque town of Trentham in the suburbs of Melbourne, The Estate Trentham has a beautiful and quaint look; the owner, Lynda Gardener, is also an interior designer with a passion for the town, and Lynda decided to The barn built in 1902 is the ideal manor in mind. Recalling the original intention of the design, despite the complete condition of the purchase, she still spent a lot of effort on the decoration, hoping to leave the "mark of her own." Inspired by Nordic-style interiors, Lynda retains the original floor of the barn, replaces every door inside the house, then seals the original fireplace with concrete, and the bathroom and kitchen floors are re-paved with concrete floors. The space from scratch, through the delicate white wooden wall partitions, with thick wood tables and chairs and scattered vintage pottery, brings a warm and steady feeling to the whole space, but also presents a romantic bohemian style. . The number of flats in the house is small, but it makes full use of the existing space to create a spacious living room and several unique style rooms. Interestingly, one of the bedrooms is located in the garden and was originally a greenhouse for planting potatoes. It has now been converted into a book room with a spacious bathroom; the door to the other side of The Barn is another country park. The same white wooden planks are built, the old wooden beams are hung with lamps, and the three long tables are quietly placed, which is a beautiful scene of party, dinner, and workshop in life. As a fan of antique objects, Lynda has undoubtedly found the best space for some objects that are stained with the times; whether it is a retro chandelier that hangs down in space, a steel embroidered bathtub, an old-style adjustment table lamp or animal pendants She carefully arranged, "I am very passionate about the process of decoration. For me, that is a challenge; but what excites me is that I want to see it (finished products) lead me to a different space." The once-new objects have become the memory of the old times today, and they show the style of time-washing in the space. With the serenity and simplicity of the country, The Estate Trentham offers every traveller who is eager to escape the city's dust mites, and enjoys a space in this space that preserves time and space. In the afternoon, the sun shines into the pure white space, and it feels like the building has been flowing for more than 100 years. The years have not made it crippled, but it has hidden the endless time. The Estate Trentham 17 Falls Road, Trentham Victoria T: +61-416-032-111 All images via The...

Intertwined Night and Skylight: Projective Living House, Less House

When the night falls, this private residence in Ho Chi Minh City, Vietnam, named "Less House", looks like a white fibrous body with light from the distance, and exudes charm in the dark. Approaching and watching, stacking the scattered branches, and projecting the light inside the house, it becomes a charming and romantic life silhouette. Designed by the Vietnamese architecture studio Ha (Human Architecture), Less House is a design concept that embraces the space of human and natural symbiosis. The house is full of various green plants. The perforated white metal is interwoven into the wall and covered outside the building body. The morning sun shines from the perforations between the metal lines, providing a sufficient natural light source for this 72 square meter, not too large and narrow space. Become a medium for photosynthesis in plants in indoor gardens. In this private space for the family, green plants are filled in every suitable corner from the doorway – the venetian blinds and glass floor-to-ceiling windows between the courtyard and the living room are opened, eliminating the indoor and outdoor borders and adding a sense of life. In addition, it also brought good air quality to the family. Walking into this square-shaped lodge, the surrounding white walls are decorated under the yellow-brown wooden furniture, bringing the warmth of the home. Every step of the footsteps has the afterglow of the sun, and the shadow of the plants is reflected in the white net. The wall is smashed into a beautiful depiction of everyday life. In terms of the layout of the space, the first floor consists of a kitchen, a living room and a dining room, and there is a small corner at the rear to allow the child to sit or lie or play; walk along the white minimal spiral staircase to the front of the wooden wall. It is a bathroom toilet - even the toilet is not sloppy, the glass bricks on the roof, put light and shadow into the wall, like a colorful wave of water flowing on the top. On the second floor, there are two bedrooms on both sides, and the wooden hollow compartment serves as the boundary. According to the design team, these wooden compartments are removable and removable, and the owners can change the layout in the room according to their needs. The light oozes out from the gap in the compartment. In the morning or evening, the light and shadow are projected on the white wall; the plants surround the life of the family, work together, and intertwin the tranquil nature with the compact urban life. The freshness of life is a new image of life. Photography/ Quang Dam. All Images via Ha (Human Architecture). Join Polysh Facebook to read the latest and interesting design and architectural articles.

19th Century Whisky Factory turned into a retro industrial wind suite: WM. MULHERIN'S SONS

People's life is too short, so record the rise and fall of a town, has always been a job that people who are old enough to do, but stand on the side of the street, leaving a mark on their wall in their years, silently remembering Looking at the buildings in the past. Perhaps the appearance is extremely ordinary, perhaps not letting people rushing through the street to look up, experiencing wind and rain in the daily life, but the past recorded on it has never been washed away by rain. At WM. MULHERIN'S SONS in Philadelphia, you may recall that we have introduced this small bar that has gone through the ups and downs of the American Prohibition in the 1930s (reviewed WM. MULHERIN'S SONS Bar); built in 1890, this industrial area The building inside was the headquarters of the whiskey company William J. Mulherin, which was closed in 1925 due to the prohibition on alcohol at the time. Today, thanks to WM. MULHERIN'S SONS and the architect Stokes Architecture, the bar has been reopened in a new style; retaining the industrial character of the 19th century whisky factory, recreating the style in Italian restaurants and bars. This time, the door was opened again, and a new hotel with four houses was added upstairs. The antique atmosphere is filled in this old building with many stories. The restaurant and accommodation space are properly used in this three-story building. Pushing open the door, the retro-style accommodation room is marked with the impression of the industrial area. The daylight from the window and the ceiling reflects the entire living space, blending the wooden texture of the floor into a warm color; the mottled red brick wall The face is not deliberately created, but the rich aftertaste of the building under the baptism of the years. An old-fashioned atmosphere came in front of you, through the shining silver-ventilated nozzles, or the intricately woven old steel pipe lines, as if you could feel the golden age of the whisky factory. The hotel’s check-in system is inspired by the traditional British pub, allowing guests to get in touch with the restaurant’s staff to replace the reception desk. WM. MULHERIN'S SONS In this modern city, it fully reflects its regional cultural atmosphere and tells its new story in its own history. Wm. Mulherin's...

Let the rock become the roof of the heavens: the Spanish Cave Resort, CASA TIERRA

In response to the environment, human beings have explored a life mode of symbiosis with nature since ancient times. Looking at the yellow sand-sanded Loess Plateau, because of the lack of building materials, the caves constructed by the loess layer carry the survival needs of local humans. In Spain, a building that resembles a traditional rural appearance, but is embedded in a rock fragment, the design of "adapted to local conditions" creates a place where people live side by side with the earth and live in harmony. Located at the foot of the picturesque mountains of Sierra Morena in Spain, the CASA TIERRA holiday estate is built into limestone formations; more than 1,120 square feet of space was rebuilt in 2012 by the Spanish architectural team ummo estudio. According to archaeologists who have visited the area, it was once a sand mining cave on the farm, traceable to the Roman era, but also traceable to the 10th century - at that time, it was used as one of the sandstone building materials. To build the era of Arab rule in the city Medinat al-Zahra and the Royal Palace. By the 19th and 20th centuries, it became an agricultural land for the use of farmhouses and cowsheds. Like CASA TIERRA, which extends from the stone layer, the rough rock layer texture brings a natural pure atmosphere. The irregular boulder sculpture surrounds the whole space and forms the natural shield of the building; the rock penetration and the scattered light source are Filled with interior space for a brighter look. "In the dialogue between the old state of the rock formation and the new building, we measure the nature of the structure and apply new architectural elements, such as penetrating, calming weight, bright space, stone as The use of cement, marble, hand-made wood furniture, etc., try to create a new space experience and give this cave house temperature," the construction team explained. The original space makes today's appearance, so that the building displays a new image, while the preservation is also somewhat primitive and rough, the internal architectural form, the color tone and the rock layer itself are reconciled, which is the highest respect for the original form of the construction team. Today, the ancient space was converted into a residential space. The activity space is located under an irregular rock formation. The rock formation provides a subtle separation of the interior space. The window design is like the light that lit up from the cave cave. The light is scattered, and the earthy rock wall is matched with the home beige color to bring a warm atmosphere. The floor made of concrete is not as rugged as the ceiling, and the smooth texture and large space give the occupants a comfortable living experience. In response to the landform and in response to the spatial state of natural achievement, ummo estudio uses the native rock formation as a natural barrier to cover the wind and rain. CASA TIERRA Cuevas del Pino, Villarrubia Córdoba 14710, Spain Image Source: ummo estudio & CASA TIERRA. Join Polysh Facebook to read the latest and interesting lifestyle and city articles.

A gentle sanctuary from a fairy tale: Jikka who cares for the elderly in the mountains

Standing in the middle of the mountain, with a warm yellow light and a wood-built lodge, the old grandmother is holding the old cat and shaking the rocking chair swayingly - this seems to be a common scene in many fairy tales. Nowadays, this scene is no longer only stored in fairy tales. In the quiet mountain forest of Shizuoka Prefecture, Japan, such a warm picture can be realized. Unlike the general gray-toned building, this wooden house with a tapered appearance in Shizuoka, Japan – Jikka, is a compound retirement home designed by architect Issei Suma; the owners are in their 60s. Ms. - one for social workers and one for chefs; they use this wooden hut as a residence to work and solve meals. The five connected huts each have different functions, not only as the home of the two ladies, but also their respective professions - social work and cooking, and also planning a cooking studio to provide food services for the elderly and the disabled. The ingredients used for cooking are taken from the local area in order to provide a safe place for the nearby community to eat and enjoy. In addition, part of the space in the cabin provides a space for caring for the hospice of the patient and the elderly, including the living room and bedroom for the visitors who are staying here to live with peace of mind, giving care-related care, and allowing the elderly to be secluded in the forest. The corner of the year enjoys the old age. For those who were too big for the two, the volunteers were recruited for the services provided, and the patients and the elderly in the surrounding community were better cared for, and the conical cabin was warmer. The fairy-tale appearance attracts curious people to explore and enter what is known as the Jikka Cabin. The internal structure is square, and the surrounding entrances and exits are in the form of arches. According to the architectural team Issei Suma, the arch design is inspired by the rounded lines of the surrounding mountains. Looking from afar, the arc design is in harmony with the surrounding natural landscape. With the greenery and the blue sky as the background, it seems natural that the hut appears in it, as if it grew out of the soil. It not only includes the function of care, but the eyes of the past look naturally with comfort as the first priority. The design is simple and clean, echoing the natural scenery of the outside; the simple color of the interior white top and gray bottom, spacious kitchen, bedroom and toilet room, Visitors bring a sense of visual harmony; a spiral-shaped bath with a blue luster (designed for mobility and wheelchair users) adds a romantic touch to the cabin. Located in a tranquil mountain forest with a natural atmosphere unique to the forest, like the fairy-tale wood cabin Jikka in the magic hat top, the unique appearance and care of the community's services, so that the local elderly comfortable retirement has all the more choices. At night, the yellow light shining through the slightly arched doors and windows gently reflects the mountains. Image Source: dezeen & designboom. Join Polysh Facebook to read the latest and interesting city and design articles.

Looking back at Seoul's appearance in 1936: Beijing 999 Cafe

Yellow tiles, rugged floors, and façades decorated with rough cement, this is the appearance of the cafe "Kyung Seong 999" (Beijing 999) before it was reorganized - before the demolition and reorganization, people were taken by this building Attraction, it tells the story of the city of Seoul; on the streets, it is occasionally visible when people pass by to watch. The old name of Seoul in South Korea is "Beijing", which is also the origin of the name "Beijing 999". Reorganized by the Korean architectural design studio Studio STARSIS, the design continues the main character of the capital in the 1930s, trying to present the scene at the time. In the 1930s, North Korea was colonized by Japan, and Japan was on the verge of Westernization. It also adopted a policy to rule the culture in the capital, and treated the Koreans differently according to the class. The westernization was also deeply rooted in the higher social class in the capital. In the hearts of people, the implementation of the Japanese policy has caused the split of the Korean nation. During this period, the Korean traditional culture showed great turmoil, and the influence of the "Japanese westernization" also sprouted in the corner of the city. Therefore, the design team planned the Beijing 999 Cafe, not only the western-style appearance of the time was the aesthetic surface, but also the direction of the splitting of the people in Beijing as the direction, the words "dissolution", "combination" and "collection" were connected in series. The transformation of Seoul at that time. "Because Jingcheng 999 is a commercial space, the design concept cannot be too complicated and difficult to solve. Therefore, three words are used as a brief representative; it emphasizes the new meaning of the form that was disbanded by the times and in the process of continuous integration and aggregation." Studio STARSIS explanation. Small and different forms, together to form a new individual, overcome the crisis of being abandoned, as if the puzzle was completed in pieces. The appearance of the Beijing 999, which originally appeared to be scattered and run down, was given new meaning after the rugged and rectified meaning of Studio STARSIS. As a continuation of the 1930s, the pure white enamel became a makeup point, one by one to become a bright curtain, whether it is indoor lighting or afternoon sun, the head can be seen to exude a beautiful white luster. The interior of the Beijing 999 is mainly made up of brown wood. The texture of the wood is modified by the rigidity of the cement. Through the refraction of the white light, it brings a warm atmosphere to the whole space. The wood-panel collage table, old-fashioned floor lamps and old 1930s in the store add a touch of vintage to the cafe. Due to the rough feel of Studio STARSIS, incomplete brick walls, roof ceilings and wooden wall surfaces coincide with today's prevailing industrial style, adding a trendy touch to the café. Deliberately revealing the people with unfinished space, only revealing the process of becoming a form. As a meeting place of the new era and the old age, the Beijing 999 is reserved for those who come to visit, and an imaginary space that looks back and extends the future. ...