Czech Republic

Delicious deals in the old bank: from butchers, kitchens to cafeterias, Kantýna, Prague

By

The ancient, beautiful and colorful, the Czech capital, Prague, has a different style in everyone's eyes; however, only its unique medieval atmosphere is the romance that makes all travellers fascinated and deeply intoxicated. The background is also a precious face of the Czech government and the private sector. Ambiente, a food and beverage group that has run many well-known restaurants, recently remodeled a 19th-century old bank, and preserved its history while injecting modern design and composite concepts into a modern and quaint "Kantýna" restaurant. . In order to preserve the original medieval beauty of the building, the architect Rudolf Netík made the original Art Nouveau style and the marble interior with minimal adjustment and maximum storage; preserved the original historical aesthetics of the space. In addition, it also contains works of art that existed in it, such as the sculptures of Jan Štursa. In the architectural design, it is the first to establish the foundation of new and old blending, and then inject modern details into the interior of the restaurant, and customize and simplify the furniture lighting in the space, not only does not interfere with the original style of the building, but also has a more trendy design. In addition, the open kitchen transparently processes all the preparations and reverses the role of the waiter, as if each meal is served by the chef himself. The existence of the restaurant itself is not unusual. Kantýna is unique in that the founding team Ambiente wants to reverse the function and impression of the “restaurant” itself, and instead adopt a one-stop composite service; from the butcher shop, canteen, to steak restaurant, The three-point world is connected to each other in a way that gives the restaurant a new definition. Imagine that when the butcher and the chef are only one step away, the fresh meat can be instantly supplied to the kitchen; when the restaurant opens the kitchen door and welcomes the hackers next to it, you will know exactly where the meat in your mouth comes from. And the relatives of the food cooking process - taste buds will also get more than the delicious peace of mind and trust. It is worth mentioning that in order to make this success reversing the retro impression and translating into a contemporary design brand, the local people are deeply impressed. The design of the main LOGO also uses geometric lines to create the shape of the bone and lay the foundation. The iconic vision of the restaurant sparkles in harmony with the old-fashioned look of the old bank. The restaurant opened its doors, as if the transformation of the Kantýna restaurant was officially completed, and the old man was expected to come to the door. Kantýna Politických vězňů 1511/5, Prague Opening Hours: Mon-Fri/ 10:00 am-11:00 pm Sat-Sun/ 11:30 am-11:00 pm Image Sources: Kantyna Facebook & Wallpaper. Join Polysh Facebook Read Now The latest and interesting city and lifestyle articles.

Traveling through a long history of travel: 17th Century Horseshoe Fortress Hostel, Czech Long Story Short

By
With the last glimmer of the atmosphere, blending into the fascinating ambiguity, call to visit the magical moments that the city has to do all day long – you calm down and try to buy some daily desserts and roommates in the scenic spots, and think of the evening. The open-air cafe is especially suitable for writing postcards. After dialing the narrative about the strange city in the travel plot, the reason why I can really see the impression of "home" may be because I am waiting for the return of the traveller. It is because of the warmth and the likeness of the Babel. Friendly and interactive youth hostels are everywhere. Walk into the Long Story Short Youth Hostel, a converted 17th century fort, and experience the living between Central European culture and history! Image Source: Long Story Short. Image Source: Long Story Short. Image Source: Long Story Short. Long Story Short Hostel (Long), not far from the center of the ancient Czech city of Olomouc (Long Story Short Hostel & Café), born out of the ancient bastion of "Podkova", is a modern and simple space texture, brewing a short story of a traveler's diary. As a local religious center, Olomouc, in addition to the Sanctuary, which is listed on the UNESCO World Heritage List, is also a collage of different structures that make the omnipresent Baroque style Incorporate into everyday streetscapes. Image Source: Long Story Short. Image Source: Long Story Short. Long Story Short...

Mushroom House in Orchard: Prague House in an Orchard

By

Like a mushroom-like appearance, this peculiar hut built on a forest surrounded by trees is particularly eye-catching in the northern suburbs of Prague, dominated by brick red roofs. As a home for everyday families, this house in an Orchard cleverly inhabits the embrace of six large trees and offers views of the Rokytka Valley. The architectural team of the Czech Republic, Šépka Architects, uniquely depicts architectural images that combine natural landscapes. The circular basement is covered on the slopes, about one and a half stories above the ground, as if it were rooted in the earth, and the umbrellas are used to protect the soil. The southern wall is planned as a square, with a wide view of the windows and doors to enjoy the four seasons of Prague. Looking far away from this fairytale mushroom-like building, it seems to float on the slopes. In fact, the architecture of this fairy-tale house is indeed not close to the ground. The construction of the "Orchard House" is very difficult. The main body of the building is nearly one and a half floor away from the ground. The connection between the main body and the ground is supported by a concrete pillar alone. In order to overcome difficult work, the appearance of the entire building is chosen from concrete to ensure its stability and safety. In addition, the side of the house is also equipped with steel passages, which together with the concrete structure as a support for the support, and also make the external connection of the house more convenient. From the appearance of light gray to metal and the futuristic appearance, you may think that the "house of orchards" is made entirely of concrete and metal. However, the interior of the house is actually made of wood. When you open the door and enter the room, you can feel the warmth of the wood building through visual or smell, and you can imagine the warmth of family life. The house is divided into three floors, supported by wooden stairs, which are divided into living rooms, bedrooms, kitchens and bathrooms to provide the daily needs of the family. The living room facing the north has a large round window, combined with the design of the skylight on the top floor of the building, making it bright and clear all year round. The bedroom, kitchen and bathroom are located on the square side. The building team uses irregular spaces to divide into triangles and birch plywood to make compartments that distinguish different living areas. The choice of interiors is dominated by black and white, and a large number of geometrically filled furniture adds a touch of modernity to the house. When it comes to Prague, what may be in people's minds is the astronomical clock in the square, the Charles Bridge across the Vltava River, or the typical red-roofed houses in Central Europe. Just half an hour's drive from downtown, this mushroom-like orchard house is like turning a forest hut in a fairy tale into reality, adding more colorful and dreamy imaginations to Prague. Photography/ Tomáš Malý All Images via Šépka Architects. Join Polysh Facebook to read the latest and interesting architectural and design articles.

A suspense question for passers-by: a detached black house that is isolated from the world, challenging the passers-by

By

There was a snow-white area around it, and there was no shelter under the dry branches. Under the old railway bridge, a small house was hung, and the foggy black wood was constructed. It can be seen from the surrounding steel wire structure, but it is not seen. The ladder that climbs up. The black cabin is suspended in the air. In the time and space of the snow, the black house is like a static, like the leaves that have forgotten to land, like the nests left in the summer, and are forgotten under the bridge. This is an experimental work by H3T architekti in Pardubice, Czech Republic – Flying Black House. In an ultra-miniature building of about 4 square meters, it is hard to imagine a living room with a stove and a sleeping space; the ladder necessary to enter the hut is hidden in the snow behind it - every passenger must be like Detectives or explorers, find and find ways to escape the snow and reach the cabin - if you are bold enough, dare to find out - this process of finding the way into the house adds a bit of mystery to the cabin . This is a problem for people passing by, a thing that adds a suspense atmosphere in the local military background, and encourages passers-by to think in this monotonous landscape. This old bridge was originally a military-only old bridge, and the desolate landscape also set off the loneliness of the cottage. The simple facilities in the house can only meet the most basic needs of accommodation, simple tables and chairs, heating stoves, rest layers on the second floor, dark wood to create a quiet and temperament, and echo the scenery of the snow-white world. Perhaps suddenly want to escape the hustle and bustle of the city, let the hut become its secret base, in the cold winter night, in this small refuge, burn a little firewood, enjoy the quiet atmosphere of the snow, the sound of the wind blowing slightly. The lodge and the old railway bridge add a bit of ambiguity and mystery to the woods not far from the city, and also bring different experiences to the guests and the locals. Photography/ boysplaynice. All Images via H3T architekti. Join Polysh Facebook to read the latest and interesting architectural and design articles.

Twin buildings on the prairie: low-cost studio and home space, Zen House

By

Twins always have an extraordinary charm, like being re-enacted and copied, always trying unconsciously to find the clues of "not the same" in the two. When such an idea occurs in architectural design, two identical spaces and patterns—not many, must be two—are equally compelling. Recently in the suburbs of the Czech city of Liberec, Zen House, a building similar to the concept of twins, was created by the Czech architectural firm PETR STOLÍN ARCHITEKT. A large tree stands on the grass in the middle of the two houses, which is like guarding the life in this huge box; the central and balanced picture arrangement, the construction team must have considered it during construction. But for the construction team, perhaps Zen House is not just building two identical houses, but separating the work in life from the living through the separation of space. Especially in modern work forms, there are more and more free workers at home. Unconsciously, when free workers enter the work mode at home, they often forget to live a good life; when to withdraw and when to press the work state "on" & off" is also one of the keys to maintaining quality of life. In this simple but practical way, PETR STOLÍN ARCHITEKT uses the subsense's subconscious adaptation and behavior adjustment mechanism to separate the working hours of freelance workers. The two buildings of the same shape are covered by matte acrylic sheets, and the lines of the structure are faintly visible. The building materials used are all made of wood strips, broken planks, multi-layer boards, unpolished rough metal, etc. The cost of the material is built. As a studio, one side is a daily living, the same two-story layout, the interior is slightly different due to the situation. Working hours in the daytime, using bright and refreshing white to boost the spirit, square large window frame for outdoor scenery, the best comfort when the eyes are tired; the first floor long table can be used for meetings, the second floor is Independent working area, there is no wall between the two floors to make the space more open and layered. After going to work in the evening, I went to the next door. The light of the yellow light shone in the black space. After dinner on the first floor, I went back to the warm bed on the second floor, just in time to catch up with the night sky and the sky. The fatigue of the next day's work. Separate work and living spaces, the two are connected by a middle walkway - after all, work and life should be independent, but can not be completely cut - narrow grass can be a small garden. Inviting family and friends to have a picnic on holiday, or just lying on the grass reading and sunbathing, is a very enjoyable experience. Photography & Image Source/ Alex Timpau unless stated. Join Polysh Facebook to read the latest and interesting architectural and design articles.